Lydia Laman:

"Ik werk niet op het doek, maar op degene die het aanschouwt. (Henri Matisse)

portret lydiaIn mijn schilderwerk wordt de sfeer bepaald door opvallend kleur gebruik. Mede door mijn opleiding als beeldend therapeut gebruik ik kunst primair als communicatiemiddel. Het is mijn doel een dialoog tussen de kijker en mijn werk op gang te brengen. Als de kijker de emotie beleeft zoals ik deze in mijn werk gelegd heb, heb ik mijn doel bereikt.

Bij mijn bronzen beelden brengt de symboliek van de actie deze dialoog op gang. De balans tussen rust en onrust, spanning en veiligheid, moet tot nadenken stemmen.

De mens is en blijft mijn grote inspiratie bron. Daarom zijn ze vaak onderwerp in mijn schilderijen en beelden. Ik probeer mijn innerlijke ervaring in de ontmoeting met mijzelf en mensen om mij heen te verbeelden.

Inspiratie haal ik uit mijn directe omgeving, ook tijdens vakanties en andere verre reizen, kijken en doorvertellen, het delen van wat ik zie is mijn doel met de kunst. Ik kan intens genieten van de natuur en wat het licht en kleur daarmee doet.

Elk schilderij en beeld vertelt zijn eigen verhaal. Hoort u het ook?

Het is altijd mogelijk om op afspraak het Atelier te bezoeken. Belt u dan met Lydia Laman 0341-419676 of 06-50670444 of klik hier.

 

Lees hier het artikel uit de Stentor